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「志摩半島」の写真・映像

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    的矢海岸のボ-トと水兵たち

    的矢湾は、志摩半島の東部中央に位置する。東から西に深く入り込んだ湾で、鳥羽港に次ぐ良港とされ、帆船時代には風待港として多数の船の出入りでにぎわった。湾沿いに、板張り2階建の建物が並んでいる。1艘のボートが櫂を装着しないで浜辺に寄せられ、上に3人の制服姿の水兵が乗っている。浜辺の右手後方に1人の水兵が、網を干すらしい竿にこしかけている。=撮影年月日不明、三重、撮影者:不明、クレジット:長崎大学附属図書館所蔵/共同通信イメージズ ※この説明文は、画像の委託時につけられた情報です。研究の進展により記載の情報が変わる可能性があります。 [整理番号19‐47‐0]

    商品コード: 2017080201855

  • 1951年07月03日
    リ大将夫妻、御木本養殖場を参観

    真珠養殖場を見学するリッジウェー最高司令官夫妻=1951(昭和26)年7月3日、三重県志摩半島(旧連7731)

    商品コード: 2013120300169

  • 1951年07月03日
    リ大将夫妻、御木本養殖場を参観

    御木本幸吉翁とあいさつするリッジウェー最高司令官夫妻=1951(昭和26)年7月3日、三重県志摩半島(旧連7727)

    商品コード: 2013120300132

  • 1952年06月13日
    初島の天草採り

    三重県志摩半島から天草採りに初島にやってきた海女さんたち=出稿1952(昭和27)年6月13日、静岡県熱海(27年内地1583)

    商品コード: 2012103100509

  • 1971年11月19日
    スケッチ企画6085−7 英虜湾の真珠イカダ

    真珠の養殖イカダが浮かぶ志摩半島南部の英虜湾(あごわん)=1971(昭和46)年11月19日、三重県志摩市

    商品コード: 2018040600377

  • 1978年11月25日
    北洋ガニが温暖な志摩沖に

    三重県志摩半島沖で捕獲された体長1・4メートル、重さ5キロの「イバラガニモドキ」。タラバガニの仲間で、オホーツク海やベーリング海に主に住む北洋ガニの一種。生息の南限は相模湾とされていた=1978(昭和53)年11月、三重県鳥羽港

    商品コード: 2015082500308

  • 1999年11月30日
    Pearl cultivation in Japan - pearl diver

    Ama divers depart from a beach on the pearl island of Toba (Shima peninsula) into the sea and dive near the coast after Perl oysters. (Undated recording). Cultured pearls, like naturally grown pearls, are formed in the pearl oyster by a separation of mother-of-pearl around a foreign body in the shell. For breeding this foreign body is intentionally deposited in young Perl oysters. As in the natural process, it takes about seven years for a pearl to mature. The pearl oysters are “harvested“ by the so-called Ama women, the Japanese pearl diver. | usage worldwide、クレジット:DPA/共同通信イメージズ

    商品コード: 2018081001760

  • 1999年11月30日
    Pearl cultivation in Japan - pearl diver

    A pearl diver pushes her collecting trough in the water with already harvested pearl oysters in front of her, taken near the pearl island Toba on the Shima Peninsula. (Undated recording). Cultured pearls, like naturally grown pearls, are formed in the pearl oyster by a separation of mother-of-pearl around a foreign body in the shell. For breeding this foreign body is intentionally deposited in young Perl oysters. As in the natural process, it takes about seven years for a pearl to mature. The pearl oysters are “harvested“ by the so-called Ama women, the Japanese pearl diver. | usage worldwide、クレジット:DPA/共同通信イメージズ

    商品コード: 2018081001779

  • 1999年11月30日
    Pearl cultivation in Japan - pearl diver

    A pearl diver jumps from a boat near the pearl island of Toba (Shima peninsula) for the next dive into the water. (Undated recording). Cultured pearls, like naturally grown pearls, are formed in the pearl oyster by a separation of mother-of-pearl around a foreign body in the shell. For breeding this foreign body is intentionally deposited in young Perl oysters. As in the natural process, it takes about seven years for a pearl to mature. The pearl oysters are “harvested“ by the so-called Ama women, the Japanese pearl diver. | usage worldwide、クレジット:DPA/共同通信イメージズ

    商品コード: 2018081001804

  • 1999年11月30日
    Pearl cultivation in Japan - pearl diver

    Two Ama divers have returned to the boat after work with their yield (in the woodchiefs) anchoring near the pearl island Toba on the Shima Peninsula. (Undated recording). Cultured pearls, like naturally grown pearls, are formed in the pearl oyster by a separation of mother-of-pearl around a foreign body in the shell. For breeding this foreign body is intentionally deposited in young Perl oysters. As in the natural process, it takes about seven years for a pearl to mature. The pearl oysters are “harvested“ by the so-called Ama women, the Japanese pearl diver. | usage worldwide、クレジット:DPA/共同通信イメージズ

    商品コード: 2018081001791

  • 1999年11月30日
    Pearl cultivation in Japan - pearl diver

    An ama diver returns to the boat after work. The boatman takes the wooden trough with the collected pearl oysters entversus. Taken near the pearl island Toba on the Shima Peninsula. (Undated recording). Cultured pearls, like naturally grown pearls, are formed in the pearl oyster by a separation of mother-of-pearl around a foreign body in the shell. For breeding this foreign body is intentionally deposited in young Perl oysters. As in the natural process, it takes about seven years for a pearl to mature. The pearl oysters are “harvested“ by the so-called Ama women, the Japanese pearl diver. | usage worldwide、クレジット:DPA/共同通信イメージズ

    商品コード: 2018081001773

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    2014年02月24日
    伊勢エビ20年もの 鈴なりの伊勢エビに感激

    志摩半島で水揚げされた20年ものの伊勢エビ。塩をふって焼くのが一番おいしい食べ方という=1月31日、三重県志摩市甲賀の漁協支所

    商品コード: 2014022401387

  • 2016年04月06日
    問3の写真 会談の準備などする人は?

    志摩半島の伝統的な職業「海女」の仕事とは?

    商品コード: 2016040600857

  • 2016年07月06日
    志摩半島の賢島と畔名地区 伊勢志摩の海に潜る男たち

    伊勢志摩サミットの主会場となった三重県志摩市の賢島(手前)と池田さんらが漁をする同市の畔名地区(右奥)

    商品コード: 2016070600767

  • 2016年08月20日
    空撮 賢島 リゾートホテル 周辺

    キーワード:ホテル、リゾート、リゾートホテル、英虞湾、屋外、海岸、海岸線、空撮、砂浜、周辺、真珠、日本、風景、無人、養殖、賢島、志摩半島、近鉄、都ホテル、クラシックホテル、伊勢志摩サミット、風景メイン写真、志摩観光ホテル、村野藤吾、シマカン、山崎豊子、宮内庁御用達=2016(平成28)年8月20日、三重県志摩市、クレジット:miyata/アマナイメージズ/共同通信イメージズ

    商品コード: 2020060407750

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